zaterdag 18 oktober 2014

Pompoensoep

Een week of drie geleden kreeg ik een mooie grote pompoen van mijn buren. Vers van de volkstuin! 


Ik ben dol op pompoensoep en -pitten. De soep op zich is zo klaar, maar het schillen en snijden van de pompoen zie ik altijd tegenop. 
Vanmiddag moest ik er maar eens aan geloven.....Ik heb er een grote vleesvork in geprikt en heb de pompoen met een kaasschaaf van de schil ontdaan. Vervolgens heb ik 'm na het verwijderen van de zaden in stukken gesneden. Eigenlijk viel het achteraf ontzettend mee. :) Ha ha ha. Voor ik het wist lag het in de pan. 


Er zijn vele recepten voor pompoensoep, maar ditmaal wilde ik eens een recept proberen dat ik van mijn zus kreeg. Eenvoudig en puur, maar super lekker.

Benodigdheden:
- 1 pompoen;
- 2 grote aardappels;
- 1 grote ui;
- groente bouillon blokje;
- peper en zout;
- olie.

Eventueel:
- spekjes;
- slag- of kookroom;
- pompoenzaad olie.

Verder heb je nodig:
- ruime pan;
- koekenpan;
- staafmixer;
- spatel/lepel;

Schil de pompoen en aardappels en snij deze in stukjes/blokjes. Snipper de ui in kleine stukjes.
Doe de pompoen en aardappel in een pan met 1 liter water, een groente bouillonblokje en wat peper/zout. Breng het geheel aan de kook terwijl je de ui in wat olijf- of zonnebloemolie aanfruit. Voeg de uitjes nu toe aan de inmiddels kokende bouillon.

Laat het geheel koken, totdat de pompoen en aardappel zacht zijn. Haal de pan van het vuur en mix de soep met een staafmixer tot een gladde massa. VoilĂ , de soep is klaar.


Voeg tot slot een scheut slag-/kookroom toe aan de soep. De soep is klaar om op te dienen.

Doe de soep in een kom, voeg er wat gebakken spekjes aan toe voor een lekkere bite en eventueel een klein scheutje pompoenpit olie.



Ik vind 'm zelf heel erg lekker geworden. Het is zeker voor herhaling vatbaar! :) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten